Drop shipment & AVG

Algemene verordening gegevensbescherming

 

Vanaf 25 mei 2018 gaat de nieuwe EU-privacywet in. Dit vraagt om de nodige voorbereidingen om de persoonsgegevens van uw klanten te beschermen.

Zo hebben uw klanten het recht om te weten welke gegevens u bewaart, waarom u dat doet, middels welke systemen, of u deze informatie ook met anderen deelt, wie dat zijn, maar ze mogen bijvoorbeeld ook vragen hoe u deze gegevens beveiligd.

Naast dat alles heeft u ook nadrukkelijke toestemming van uw klanten nodig om hun persoonsgegevens met ons te delen wanneer u ons de opdracht geeft om een drop shipment voor u uit te voeren. Dit kunt u bijvoorbeeld uitleggen in een privacyverklaring. Uiteraard hoeft u SecondLife Inkjets niet met naam en toenaam te benoemen, u kunt bijvoorbeeld ook uitleggen dat u, in het geval u niet voorraadhoudend bent, u verscheidene partijen benaderd om de zending voor u te verzorgen. Mocht uw klant echter vragen wie in hun specifieke geval de derde partij is, bent u wel verplicht om deze informatie met hen te delen.

 

Dropshipping

Om dropshipping voor u te activeren vragen wij u om onze verwerkersovereenkomst goed door te nemen, te ondertekenen en (digitaal) retour te sturen. In deze overeenkomst leggen wij uit wat we met de persoonsgegevens van uw klant doen, waar wij het voor nodig hebben en spreken we samen met u af dat u de klant om toestemming hebt gevraagd, eventueel door middel van een privacyverklaring, voordat u de persoonsgegevens met ons deelt. Ook spreken we samen af dat wij deze gegevens enkel gebruiken om het pakket op de plaats van bestemming te krijgen.

Bekijk verwerkersovereenkomst

Welke informatie hebben wij van uw klant nodig?

  • Bestelde artikelen
  • (Achter)naam van de klant
  • Straatnaam + Huisnummer
  • Postcode
  • Woonplaats

Wanneer u deze informatie per mail naar info@secondlife-inkjets.nl verstuurt zullen wij zorg dragen dat de bestelling zonder pakbon en/of factuur naar uw klant wordt verzonden.

Een drop shipment aanvraag en de persoonsgegevens van uw klant kunt u enkel per mail doorgeven.

Op www.secondlife-inkjets.nl kunt u, mits u bent ingelogd, altijd zien of artikelen op dat moment voorradig zijn. Ook vindt u hier de adviesverkoopprijzen per artikel.

 

Wat doet SecondLife met de AVG?

 

Wilt u meer weten omtrent de AVG, hoe wij bij SecondLife met uw persoonsgegevens omgaan of wilt u sparren over uw eigen (online) verkoop? Neemt u dan gerust contact met ons op.