Algemene methodes voor het resetten van uw printer

Geeft uw cartridge een foutmelding? Dit kan komen doordat de cartridges van SecondLife Inkjets gerecycled zijn. Door het gebruik hiervan spaart u het milieu en bespaart u printkosten. Voor u een groot voordeel, maar voor de fabrikanten van originele cartridges niet. Door maatregelen die zij treffen kan het zijn dat na het plaatsen van uw cartridge in uw printer, een melding verschijnt. In de meeste gevallen kunnen deze problemen direct worden verholpen.

Problemen na het plaatsen van een cartridge

Mocht u een melding krijgen van uw printer na het plaatsen van een SecondLife cartridge, controleer dan eerst:

1. Zijn alle cartridges in uw printer van hetzelfde merk? Wanneer niet elke cartridge in uw printer van hetzelfde merk is, kan dit de foutmelding veroorzaken.

2. Zijn alle cartridges in uw printer vol? Eén lege cartridge kan een foutmelding veroorzaken. Zorg daarom dat geen van de cartridges leeg is.

Is het bovenstaande niet van toepassing, herstart dan de printer op de volgende manier op:

Installeer uw cartridges. Ontkoppel vervolgens uw printer minimaal 30 sec. van stroom, door de stroomstekker uit het stopcontact te trekken, terwijl uw printer aan staat. Wanneer u na 30 sec de printer weer aansluit reset de printer zichzelf, waardoor deze geen melding meer geeft.

Belangrijk bij deze methode is dat uw printer aanstaat en u niet minder 30 sec. de stroom loskoppelt.

Let op!

Wanneer uw printer automatisch zijn software update, kan dit invloed hebben op het gebruik van deze cartridges. De cartridge wordt dan mogelijk niet herkend. Wij raden daarom om geen software updates van uw printer programma toe te staan. Weten hoe u deze uit kunt zetten?

Klik hier voor meer informatie.

CMYK gears

Specifieke meldingen

Hieronder leest u wat u kan doen om probleemloos door te printen bij een specifieke melding.

Cartridge wordt niet herkend

Wanneer u de melding krijgt dat de cartridge niet wordt herkend, haal deze dan uit de printer en reinig het koperkleurige deel met een droge doek.

Cartridge is leeg / Gebruikte cartridge geïnstalleerd

Het kan voor komen dat de cartridge als leeg wordt gezien door de printer. Een originele cartridge heeft namelijk een beveiliging die ervoor zorgt dat wanneer de cartridge eenmaal leeg is, deze niet meer herkend kan worden als vol. Wanneer dit het geval is verschijnt er een waarschuwingsboodschap die aangeeft dat de cartridge leeg is, dat de cartridge eerder is gebruikt of dat het geen originele cartridge is. Per printermodel kan deze boodschap verschillen.

Deze melding kunt u negeren en op “OK” of “Doorgaan” klikken. U heeft immers een volle cartridge aangeschaft. Vervolgens kunt u de zogeheten statusmonitor uitzetten middels de software van uw printer zodat deze melding niet meer terug komt.

Cartridge geeft geen kleur / Cartridge geeft een slechte print 

Door een verstopping van de inktkanalen kan het zijn dat een print met de zojuist geïnstalleerde cartridge niet naar behoren is. U kunt dit zelf oplossen door uw cartridge één of meerdere keren te reinigen met het cleaning programma van uw printer. Deze vindt u onder het kopje ‘printeronderhoud’

Mocht uw printer na deze stappen nog steeds niet willen printen kunt u de printer het beste resetten door onderstaande stappen te volgen:

  • Verwijder alle cartridges uit uw printer
  • Verwijder de stekker uit het apparaat, terwijl deze aan staat
  • Houd de aan/uit knop 30 seconden ingedrukt
  • Wacht vervolgens 3 minuten
  • Steek de stekker terug in het apparaat
  • Herhaal de eerdere stappen die bij uw melding horen
  • Plaats de cartridges weer terug in het apparaat